Akü Dolumu


Akü Dolumu olarak en güvenilir, en kaliteli hizmeti veren, en uygun fiyatlarla müşterilerini düşünen İstanbul akü dolumu takviye hizmetini 24 saat acil kurtarıcı tarafından siz değerli müşterilerimize yılların vermiş olduğu deneyim, yine yılların vermiş olduğu güvenin gururuyla biz veriyoruz.
Aracınız istenmeyen bir şekilde rampadan aşağı devrilmesi, takla atması, bir menfeze düşmesi, bariyer dışına sürüklenmesi durumları içinde İstanbul kurtarıcı isteyebileceğiniz gibi bu hizmetlerin bütününü kurtarıcı da sağlamaktadır.
Firmamız, acil yol yardımı İstanbul içinde Avrupa ve Anadolu yakasında dahil olmak kaydıyla sizlere profesyonel düzeyde acil kurtarıcı desteği vermektedir. Hizmetimizde saat sınırlaması ve mesai saatleri diye bir kavram bulunmamaktadır. Yılın her günü 7/24 açık akü dolumu takviye olarak sizlere hizmet vermekteyiz.

Açık Akü Dolumu


Açık Akü Dolumuna mi ihtiyacınız var? İstanbul'un çevresinde aracınız arıza mı yaptı? Anında yardım mı istiyorsunuz? İstanbul'da en basit şekilde ulaşılabilen en çabuk yardım eden en ekonomik ve her gün her saat sizlere destek olabilecek olan Akü Dolumu Takviye yanınızda yapmanız gereken tek şey bizi aramak.
İstanbul açık kurtarıcı hizmetimiz ile İstanbul ilinin neresinde olursanız olun! Yolda kaldığınızda 0(533) 214 05 32 - 0(541) 541 05 31 nolu telefonu arayın, İstanbul açık kurtarıcı hizmetimizi hemen yönlendirelim. Ayrıca İstanbul açık kurtarıcı hizmetimizden sitemizdeki whatsapp butonundan hızlı bir şekilde destek de alabilirsiniz.

Akü Dolumu Numarası


Akü Dolum numarası, size en en yakın oto çilingir hizmeti sunan Akü DolumuTakviye firmamızı arayarak nöbetçi oto çilingir kanalımızdan hizmet sağlayabilirsiniz. Kurtarıcı numarası veya whatsapp destek hattımızı 24 saat arayarak yada açık oto çilingir sayesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilir veya arayarak iletişime geçebilirsiniz. Akü Dolumu takviye numarası 0(533) 214 05 32 - 0(541) 541 05 31

HEMEN ARA !

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular


EYVAH ARABAM YOLDA KALDI

Arabanızda keyifle yolunuza devam ederken birdenbire yolun ortasında kaldınız ve ne yapacağınızı şaşırdınız. Paniğe gerek yok, eğer aracınızda araç çekme halatı bulunuyorsa en azından farklı bir araç sayesinde aracınızı kolayca çekme şansınız var demektir.

Arabanızla yola çıkarken yanınızda bulundurmanız gereken şeylerin başında araç çekme halatı gelir. Nasıl ki oksijen maskesi solunum yetersizliği yaşayanların hayat kurtarıcısıdır, araç çekme halatı da yolda kalmış arabanızın hayat kurtarıcısı olma niteliğini taşır. O yüzden siz, siz olun aracınızda çekme halatı olmadan yola devam etmeyin.

 

DAHA FAZLA OKU

ARAÇ ÇEKME HALATI NE İŞE YARAR?

Araç çekme halatı, bozulmuş, yolda kalmış, kaza yapmış araçları yoldan çekmek amacıyla kullanılır. Keyifle arabanızı sürdüğünüz esnada sadece benzininiz bittiği için bile yolunuza devam edemeyebilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda en çok ihtiyacınız olan şeydir araç çekme halatı. Tabi ki çekme halatını tek başınıza kullanamazsınız. Başka bir aracın yardımı ile halatı arabanıza bağlayıp kendinizi bulunduğunuz durumdan kurtarmanız gerekir.


ARAÇ ÇEKME HALATI İLE YOLA NASIL DEVAM EDİLİR?

Yolda kaldınız ve bir yakınınızı arayarak yardım istediniz. Her şey iyi güzel de, öyle aklınıza estiği gibi halatı aracınıza bağlayıp yola devam edemezsiniz. Unutmamalısınız ki trafik kuralları, araç çekme halatı ile arabanızı çekerken de işlemeye devam ediyor. İşte tam da bu noktada hem çeken araca hem de çekilen araca epeyi sorumluluk payı düşüyor. Gelin birlikte araç çekme halatı ile yola devam etmenin kurallarına göz atalım.


ARAÇ ÇEKME HALATI İLE İLGİLİ KURALLAR

Öncelikle, araç çekme halatı ile çekilen aracın ağırlığı, çeken aracın taşıma kapasitesinden daha ağır olmamalı. Aksi taktirde çeken aracın motorunda zorlanmalar yaşanabilir. Her iki aracın güvenliği de çeken araçta bulunan sürücüye ait olduğu için sürücü kontrolü elden bırakmamalı. Eğer çekilen aracın ışık sisteminde arıza varsa, çeken araç arkasına mutlaka kırmızı ışık ya da reflektör koymalıdır.

Araçlar boş olmalı, yolcu taşımamalı, araçlarda gereksiz yük ağırlığı bulunmamalıdır. Araçlar arasındaki bağlantı, çelik halat ya da zincirlerle sağlanmalıdır. Araç çekme halatı ile bağlanan araçların arasındaki mesafe 5 metreyi geçmemelidir. Eğer 2,5 metreyi geçecek olursa gündüz vaktinde kırmızı yansıtıcı, gece vaktinde ise ışık konulmalıdır.

Çekilen aracın arızası frenlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi durumlarda çeken araç ile çekilen aracın arasındaki mesafe birbirlerine fazla yaklaşmamak şartı ile 1 metreden daha fazla olmamalı. Frenlerle ilgili bir sorun yoksa, çeken aracın saatteki hızı 20 km’yi geçmemelidir. Eğer hasarlı aracın freni bozuksa, öndeki aracın saatte 15 km hız ile gitmesi gerekmektedir.


ARAÇ ÇEKME HALATI İLE UYGULANAN ÇEKME YÖNTEMİ RİSK TAŞIR MI?

Araç çekme halatı ile aracınızı çektirmek kurallara uyulduğu, sağlam ve doğru bir halat kullanıldığı sürece minimum risk taşıyan bir yöntemdir. Ancak kurallara uyulmadığı taktirde, bilinçsiz hareket edildiği zaman çeken aracın motorunu yorabilir, balatalar zarar görebilir. Ayrıca iki araç arasındaki mesafe yukarıda belirtildiği ölçülerde tutulmazsa araç çekme halatı araçlara dolanabilir bu da daha büyük sorunlara yol açabilir. Eğer hiçbir şekilde risk almak istemiyorsanız, bütün kurallara doğru bir şekilde uymanız gerekmektir.

Unutmayın, Acil Yol Yardımı tarafından size sunulan hizmetleri, yolculuk sırasında sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek onlarca aksiliğe karşı tek telefonla çözüm üretir. Mekanik bir arıza veya kaza sebebiyle yolda kalırsanız tek telefonla İstanbul'un her noktasından aracınızın çekilmesini sağlayabilirsiniz.

İstanbul sınırları içerisinde nerede olursanız olun, yol yardım hizmetlerinden ve yol yardım ile ilgili bilgi almak istediğiniz her konuda yardım almak için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz.


Çekici Hizmetleri Ve Hakkında


ÇEKİCİ NE DEMEK?

Çekiciler, römork ve yarı römorkları çekmek içim imal edilmiş olan ve yük taşımayan motorlu araçlar olarak tanımlanır. Çekiciler, ağır hasar görmüş, kaza yapmış veya bozulmuş araçları servise götürmede ya da trafikte yanlış yere park edilmiş olan araçları çekmede kullanılır.

Neredeyse her gün trafikte gördüğümüz çekiciler, yanlış yere park ettiğimiz araçlarımızı çektiklerinde kâbusumuz, araçlarımız bozulduğunda imdadımıza yetiştikleri için ise kurtarıcımızdır. Peki, trafikte bu denli önemli bir role sahip olan çekici ne demek? Çekici ne zaman ne için kullanılır?


TRAFİK VE PARK KURALLARINI İHLAL ETTİĞİMİZ ZAMAN KARŞILAŞTIĞIMIZ ÇEKİCİLER!

Büyük şehirlerde trafik sorunu yüzünden yılda binlerce araç çekici tarafından Trafik Otoparkı’na çekilir. Araçları çekilen kişiler, araçlarını kurtarabilmek için çekici ve otopark barınma hizmetine denk gelen bir ceza öderler. Bu ceza ile karşılaşmamak ve aracınızdan ayrı kalmak için trafik park kurallarına uymalısınız.

Yanlış yere park etmek, araçların çekilmelerindeki en temel nedenlerden biridir. Şehirlerdeki işlek cadde, sokak, bulvar ve kaldırım kenarlarının genelinde park yasağı vardır. Park yasağı olan yerlerde “Park Yapılmaz” levhası veya uyarısı bulunur. Bu işaretleri tanımak ve park esnasında bu ve benzeri işaretlerin bulunduğu alanlara park etmemek, olası sevimsiz durumlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Bu uyarıları bilmenize ve görmenize rağmen izin verilmeyen noktalara aracınızı park ederseniz, aracınızın çekici tarafından çekilerek Trafik Otoparkı’na götürüleceğinden emin olabilirsiniz.


HANGİ KOŞULLARDA ARACINIZ BİR TRAFİK ÇEKİCİSİ TARAFINDAN ÇEKİLİR?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 119. Maddesi hangi durumlarda aracınızın bir çekici aracılığıyla kaldırılacağını belirtmektedir.

a) Duraklamanın yasak olduğu yerlerde,

b) Geçiş yolları önünde ve üzerinde,

c) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metrelik mesafe içinde,

d) (Değişik:09.09.1997-23105) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten işaret levhalarına 15 metrelik mesafe içinde,

e) Üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayolunda ortadaki taşıt yolunda ve üç veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir düzenleme veya işaretleme yapılmadıkça sağ şerit dışındaki şeritlerde,

f) (Değişik:02.11.2000-24218) Kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde,

g) (Ek:09.09.1997-23105) Geçiş üstünlüğü olan araçların giriş ve çıkışının yapıldığının belirlendiği işaret levhasından 15 metrelik mesafe içinde,

h) Kamunun faydalandığı yerlerin giriş çıkış kapılarının önünde ve her iki yönünde 5 metrelik mesafe içinde,

ı) Belirli kişilerin ve tatil günleri dışında, kurum ve kuruluşların araçları için ayrılmış ve bir işaretle belirlenmiş park yerlerinde araçlarınızın bulunması durumunda, bir çekici tarafından kaldırılır.


HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN ÇEKİCİLER

Çekici ne demek sorusuna verdiğimiz cevaplardan biri de hayatımızı kolaylaştıran çekicilerdir. En kısa zamanda görmek istediğimiz bu kurtarıcılar, aracımız arızalandığı veya kaza anında ihtiyaç duyduğumuz oto kurtarıcılardan başkası değildir. Bu gibi durumlarda mümkün olan en kısa zamanda profesyonel bir hizmet alabilmek tek önceliğimizdir.

Özellikle Türkiye’nin herhangi bir yerinde, 7/24 çekici hizmeti alabileceğimizi bilmek, güvenle araç kullanmamızı sağlayacaktır. İşte bu yüzden Acil Yol Yardımı araç arızalarından, benzin bitmesine, lastik sorunlarından, anahtar kaybolmalarına kadar geniş bir yelpazede aracınızı güvence altına alır, gerekli durumlarda aracınızın servise çekilmesini sağlar.

Unutmayın, mekanik bir arıza sebebiyle yolda kalırsanız tek telefonla İstanbul'un her noktasından aracınızın çekilmesini sağlayabilirsiniz. En kısa zamanda size ve aracınıza ulaşan ekipler aracınızı servise çeker.


ARAÇ ÇEKİ DEMİRİ


ARAÇ ÇEKİ DEMİRİ İLE ARAÇ ÇEKERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yolda seyir halindeyken çoğu zaman araçların arkasına demir bir aparatla bağlanarak çekilen sandallar, karavanlar ya da başka araçlar görürüz. İşte bu çekim işlemini sağlayan demir aparatın adı araç çeki demiridir. Gerek ticari gerek bireysel amaçlarla kullanılan çeki demiri ile araç çekerken olası zararlardan kaçınmak için tedbirli olmak gerekir. Peki, araç çeki demiri ile araç çekerken nelere dikkat edilir?

Otomobilimizi sürerken yanımızdan başka bir araca bağlı sandallar, tekneler, karavanlar ya da başka araçların geçtiğini mutlaka görmüşüzdür. Hatta bazen tatile gittiklerini düşünerek onların yerinde olmayı hayal etmişizdir. Biz bunları düşünürken, araç çeki demiri ile bir yük taşıyan aracın sürücüsü, aynı anda birçok şeye dikkat etmeye çalışır. Peki, araç çeki demiri ile araç çekerken nelere dikkat etmeliyiz?

Çeki demiri, araçlara römork veya karavan çekebilmeleri için monte edilen topuzlu veya kilitli bir aksamdır. Kullanım özellikleri açısından sabit ya da portatif topuzlu olarak ikiye ayrılır. Portatif topuzlu olanlar da, çıkartıldığında yeri dışarıdan belli olanlar ve olmayanlar diye iki alt kategoriye ayrılır.

Hangi modeli seçmiş olursak olalım, araç çeki demiri ile trafikte seyahat etmek için bazı kurallara riayet etmemiz gerekir. Mesela çeki demirinin aracımızın marka ve modeline uygun olarak üretilmiş olması son derece önemlidir.


ÇEKİ DEMİRİ ARACINIZA ZARAR VERMEZ!

Çeki demirleri, elektrik bağlantı kitleri ile birlikte kullanılır. Bu kitler, aracımızdan aldığı elektrik ve sinyal bilgisini çekilen römork ya da karavanın sinyal sistemine iletir. Elektrik kitleri, universal ya da araca özel olmak üzere iki türlüdür. Aracımıza çeki demiri takarken bunları araştırmalı ve aracınız için doğru olan çeki demirini tercih etmeliyiz.

Çeki demiri montajı sırasında aracının zarar görüp görmeyeceğini merak edenler için de şu bilgiyi paylaşalım:

Çeki demiri takılırken, aracınıza herhangi bir kesme, delme veya kaynak işlemi uygulanmaz. Çeki demiri, otomobil üreticisinin hazırlamış olduğu bağlantı noktalarında vidalanmak suretiyle aracınıza monte edilir. Dolayısıyla çeki demirinin sökülmesi durumunda geride herhangi bir iz kalmaz.


ARAÇ ÇEKİ DEMİRİNİ RUHSATA İŞLETMEYİ UNUTMAYIN!

Çeki demirinin, aracınıza, yetkili montaj yerlerinde takılmasına da dikkat etmelisiniz. Dolayısıyla mekanik ve elektrik işlemlerden oluşan çeki demiri montajı, profesyonel bir biçimde gerçekleştirilmelidir.

Araç çeki demirinin montajının ardından çeki demirini araç ruhsatına işletmeyi de ihmal etmeyin. Bu işlem şu şekilde olmaktadır:

Aracınızın uygunluk belgesine göre, TSE’den onaylı araca özel bir proje çizilir. Bu proje ile birlikte aracın muayenesi gerçekleştirilir. Muayene istasyonundan alınan belgeyle trafik şubesine gidilerek, ruhsatta gerekli değişiklikler yapılır. Çeki demirini ruhsata işletmediğiniz takdirde, olası trafik uygulamalarında cezai işlem ile karşı karşıya kalabilirsiniz.


RÖMORK ÇEKERKEN DİKKAT EDİN!

Araç çeki demirinin seçimi, montajı ve izni ile ilgili detaylara değindikten sonra, gelelim bu aletle araç çekerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine. Aracınızla, teknik belgesinde belirtilen belli bir ağırlığa kadar römork çekebilirsinizancak bu ağırlığı aşmamaya özen gösterin.

Römork çekerken, römorkun dengeli yüklenmiş olması gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, çeki demirine binen düşey ağırlığın otomobillerde en çok 75 kg olmasına da özen gösterin.

Seyahat esnasında, aracınızın ve römorkunuzun yürür aksamının sorunsuz olması için, çeki topuzuyla römork ölçüleri önem arz eder; ayrıca römorkun soket bağlantısıyla, aracın soket bağlantısının aynı normda olması da önemlidir. Özellikle boş römork ile seyahat ederken römorkun savrulabileceğini unutmayın.

Dolayısıyla römork çekerken, römorkun ve aracın ağırlıkları, römorkun aerodinamik yapısı ve yolun durumu gibi birçok etkenin sürüş hızını etkilediğini göz önünde bulundurmalısınız. Güvenli bir sürüş için, römorkun seyir için belirlenen hız limitini aşmayın ve gerektiği anda güvenli bir şekilde durabilecek hızda yolunuza devam etmeye özen gösterin.


AKS ARIZALARI NELERDİR?


AKS NEDİR?

Dilimizde dingil olarak da kullanılan aks, motorlu taşıtlarda diferansiyelden çıkan döndürme hareketini tekerleklere ileten millerdir. Tanımından da anlaşılacağı üzere motorun güç ve torkunu tekerleklere aktaran akslar, tekerlek sisteminin en önemli parçalarından bir tanesidir. Akslar bir yandan aracın yolcular dahil tüm yükünü taşırken diğer yandan da hızlanma ve frenlerde, virajlara giriş ve virajlardan çıkış anında yolcuların güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri anlamında kilit bir rol oynar.

Aks arızaları hakkında detaylara girmeden önce aksları tanıyalım.


AKSLARIN TEMEL GÖREVLERİ NELERDİR?

Aksların temel fonksiyonları aşağıdaki gibidir:

Araçların yükünü taşır.

Diferansiyel ile tekerlekler arasındaki bağlantıyı sağlar.

Diferansiyelden çıkan döndürme momentini tekerleklere iletir.


AKSLARIN ÖZELLİKLERİ

Önden çekişli ve arkadan çekişli araçlardaki akslar birtakım farklılıklar gösterir. Söz gelimi, önden çekişli taşıtlarda sağ ve sol taraflarda kullanılan aks boyları ve birbiriyle bağlantı şekilleri farklıdır. Buna mukabil, arkadan çekişli taşıtlarda aksların boyları birbirine eşittir. Araçlardaki tekerlekler ya aksın konikleştirilmiş ucuna somun yardımıyla ya da flanşlarla bağlanır. Motorlu taşıtlardaki akslar aşağıdaki parçalardan oluşur:


AKS PARÇALARI

Rulman, keçe ve körükler aksları oluşturan genel aksamlardır.


AKS RULMANLARI

Aks kovanı olarak adlandırılan bir alanın içerisinde yer alan aks rulmanları, aksların merkezlenmesini sağlar. Yüksek hızlara ve yüke dayanıklı bu parçalar, seçilen aks teker bağlantısına göre konik veya düz rulman olarak ikiye ayrılır. Aks kovanına monte edilen aks keçeleri, aks mili ile aks kovanı arasındaki yağın dışarı sızmasına engel olur. Yapısal olarak çelik halka üzerine kauçuk ile kaplanmış olup iç kısımları yağ kaçağını önlemek için yumuşak lastikle karışık kauçuk malzemeden imal edilmiştir. Aks keçeleri dış aks keçesi ve iç aks keçesi olmak üzere 2‘ye ayrılır. Dış aks keçesi tekerlek tarafında aks üzerinde yer alırken, iç aks keçesi diferansiyel çıkışında bulunur. Ayrıca önden çekişli araçlarda ön aks keçesi, arkadan çekişli araçlarda da arka aks keçesi kullanılır.


AKS KÖRÜKLERİ

Aksların iç ve dış kısımlarında bulunan aks körükleri rulmanların etrafındaki yağın dışarı sızmasına engel olur ayrıca çamur, toz, taş gibi yabancı maddelerin rulmanlara girmesini engeller. Yapısal olarak esnektir; imalatında ısıya dayanıklı plastik malzeme tercih edilir. Görüntü olarak pompayı andıran körükler, rulmanlı aks körüğü, iç aks körüğü ve dış aks körüğü olarak üçe ayrılır.


AKS ARIZALARI NELERDİR?

Araçlardaki akslar, herhangi bir darbe ve zorlamaya maruz kalmadığı sürece sorunsuz çalışan mekanizmalardır. Ancak bununla beraber akslar yüksek torklarda döndürme hareketlerini ileten birer makine elemanlarıdır. Hareket iletimi esnasında yüksek derecede burulmalara maruz kalırlar. Ani hareket iletimi ve hareket sonlandırmaları aksların eğilmesine, hatta kırılmasına sebebiyet verebilir.

Akslardaki en hassas bölge, hareket iletimlerinin alış ve iletim noktalarındaki aks başlarıdır. Yüksek torklardaki bu hareket iletimi frezelerde kırılmalara, aşınmalara ve eğilmelere neden olabilir.

Aksı oluşturan parçaları değerlendirdiğimizde de aşağıdaki hususlar ön plan çıkar:

Aks rulmanlarının üzerindeki sertleştirilmiş kısımlar aşıntılar ya da rulmanın gereğinden fazla ısınması sebebiyle deforme olabilir. Bu durumda bir uğultu duyulur ki mümkün olan en kısa zamanda rulmanın değiştirilmesi önerilir. Rulman değişmeden aksın eğilip eğilmediği kontrol edilir.

Akslarda en sık karşılaşılan arıza, önden çekişli araçlarda aks keçesinin deforme olmasıdır. Ancak ufak bir sorun gibi görülen bu arıza, yağ kaçağına sebebiyet verir ve sızan yağ frenleri etkiler. Bu bakımdan keçe arızalarında derhal keçenin değiştirilmesi önem arz eder.


ARAÇ ÇEKME İŞLEMİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER


ARAÇ ÇEKME

Uzun bir yola çıktınız ya da şehir içinde seyahat ederken aracınız birden stop etti ve arıza verdi. Belki de aracınızın benzini bitti, veya birden fazla lastiği patladı. Ya da aracınız kışın zorlu şartlarına dayanamayarak ciddi bir problem yaşadı. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Yukarıda bahsettiğimiz durumlar aracınızın hareketsiz kalmasına yol açar ve dolayısıyla araç çekme kurtarma desteği gerektirir. Aslında bu durum bir araç sahibinin başına gelebilecek en sevimsiz hallerden bir tanesidir. Çoğu zaman işin can sıkan kısmı çaresiz kalmak yani probleme müdahale edememek ve başka birisin yardımına muhtaç kalmaktır.

İşte böyle durumlarda yapmanız gereken tek şey araç çekme ve kurtarma konusunda deneyimli bir firma ile iletişime geçmektir.


ARAÇ KURTARMA ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Aracınız çekilirken bir takım hususlara dikkat etmeniz gerekir. Aracınızı çekmeye gelen çekici deneyim sahibi değilse ya da herhangi bir sebeple özensiz bir hizmet verirse, çekilen aracın beklenmedik bir şekilde hasar görmesi içten bile değildir.

Bir başka sorun da aracınıza uygun çekicinin gelmemesidir. Standart bir araçtan farklı olarak bir minibüs ya da bir cip farklı çekiciler gerektirebilir. Aracınızı çeken çekicinin mutlaka sağlam ve aracınızı taşıyabilecek güce sahip olması gerekir.

Ayrıca oto çekicinin, araç çekme işlemi öncesinde çekeceği aracın modeli ve ağırlığına göre lastik basıncını ayarlaması, gerekli durumlarda çekeceği aracın lastiğinin havasını indirmesi ya da kurtarılacak aracın yükünü boşaltması gerekebilir.

Aracınız bir kaza sebebiyle hareket edemez duruma geldiyse, araç çekme işlemini gerçekleştirecek kurtarıcının yangın ihtimaline karşı, yangın söndürme cihazlarının hazır bulundurması gerekir.